Jednání o nemocnici – čert se v tom vyznej

Jedno jednání a dva různé vysledky. Ústecký kraj se sešel se zástupci litoměřické radnice ohledně převzetí nemocnice. Obě strany vydaly dne 20. listopadu tiskovou zprávu. Každá ovšem obsahuje jinou interpretaci výsledku jednání. Zde je to černé na bílém (texty jsou pouze výsekem tiskových prohlášení):

Tisková zpráva Ústeckého kraje ze dne 20. listopadu 2019

Cílem spolupráce není nabytí akcií Nemocnice Litoměřice, ale začlenění této nemocnice v rámci řízení Krajské zdravotní, a.s.

Tisková zpráva Města Litoměřice ze dne 20. listopadu 2019

„Našli jsme schůdnou cestu pro obě strany,“ prezentuje své dojmy starosta. Požadavek zástupců kraje na bezúplatný převod nemovitostí a úplatný převod akcií nemocnice mají podle zástupců města svou logiku. „Nemovitosti město bezúplatně dostalo od státu, zatímco do provozu nemocnice mohutně investovalo,“ dodal místostarosta. Návrh Ústeckého kraje nejprve bude projednán v radě města, poté diskutován v zastupitelstvu. Vedení města Litoměřice tak naplňuje výsledky referenda.

Kde je pravda nikdo neví. Co se ve skutečnosti dojednalo se můžeme pouze dohadovat, když jsou výstupy tak rozporuplné. Kraj tvrdí, že akcie kupovat nechce. Radnice píše, že zástupci kraje chtějí nemovitosti zdarma, ale akcie koupit. Nezbývá, než čekat dál a doufat, že až se obě strany opět sejdou, budou alespoň zveřejňovat stejné výsledky jednání.

Petr Panaš, zastupitel za Zelené